KAJ SEDAJ?

“Kaj zdaj?” Kako naj se obnašam? Za vsako od osemnajstih situacij so otrokom predstavljene tri možnosti ukrepanja, ki jih spodbujajo k razmišljanju, razpravljanju in pogovoru o lastnih izkušnjah.

35,00

Šifra: SH12111 Kategorija:

Žoga se skotali na cesto, otrok se ne sme igrati z drugimi otroki, neznanec v avtu vpraša za pot – tudi vrtčevski otroci se znajdejo v težavnih, konfliktnih ali celo nevarnih situacijah. Vprašanje je torej “Kaj zdaj?” Kako naj se obnašam? Za vsako od osemnajstih situacij so otrokom predstavljene tri možnosti ukrepanja, ki jih spodbujajo k razmišljanju, razpravljanju in pogovoru o lastnih izkušnjah. Ali obstaja prednostna rešitev? Kako se lahko drugače obnašam? Kaj govori za eno ali drugo vedenje? Otroci se zavedajo, da obstajajo situacije, v katerih je pomembno ohraniti hladnokrvnost. Naučili se boste, da je treba v težkih situacijah najprej premisliti, preden ukrepate in da so običajno možne različne rešitve.

Trije nizi slik, ki jasno prikazujejo nevarne situacije. Za njih so kartice z različicami dejanj, na katere je treba opozoriti. Ta zaporedja slik zahtevajo posebno refleksijo. Poleg tega dve zaporedji slik obravnavata vprašanje “dobrih in slabih skrivnosti”, v katerih otroci izvedo, da obstajajo skrivnosti, ki so slabe in jih je mogoče in treba razkriti!

Vsebina: 18 kartic s situacijami in po 3 karte z rešitvami (različice dejanj), skupaj 72 barvnih kartic s slikami, formata 9 x 9 cm, z navodili.
Primerno za: Otroke od 4. leta starosti, vrtec, predšolska vzgoja, prva leta šole, jezikovna pomoč, logopedija,

Teža 0,38 kg