SET IGER – MYOTOPIA

Igre za razvijanje oralno-motoričnih spretnosti in miofunkcijsko terapijo. Set iger je zaradi svoje vsebine in ilustracij najbolj primeren za vrtce in osnovne šole.

Izredno kvalitetno sestavljen set iger od priznanega proizvajalca SCHUBI.

140,00

Šifra: SH13160 Kategoriji: ,

Cilj ustno-motoričnih iger je naučiti otroke razvijati boljše samozavedanje glede gibanja lastnega jezika, ustnic in lic. Skozi igro se otroci učijo izvajati določene gibe oziroma usklajevati določena gibalna zaporedja. Hkrati se krepijo mišice jezika, ustnic in lic. Mumo-Mix (M3) in igro Car Racing (M4) lahko kombinirate z dejavnostmi pihanja, da vadite usmerjanje in nadzor pretoka dihanja. Sposobnost uspešnega izvajanja različnih oralno-motoričnih vaj je pogosto predhodnik za sposobnost sprožanja različnih govornih zvokov med artikulacijsko terapijo.

Ustno-motorične vaje so lahko še posebej koristne pri delu z otroki z diagnozo orofacialne miofunkcionalne motnje.

Ker so oralno-motorične vaje same po sebi lahko pogosto monotone, vendar jih je treba na začetku vsake terapije ponavljati na enak način, je pomembno, da poskušamo te vaje vključiti v otrokom prijazne ilustracije in igre, da bi zgradili ter ohranjati motivacijo otrok za ponavljanje vaj.

 

Teža 3,000 kg