SLIKOVNE KARTICE- KAJ SE NE UJEMA?

Slikovne kartice za delo ena na ena ali v skupini. Motivi se nanašajo na interese otrok, tako se lažje poistovetijo s situacijo na kartici. Izberite temo in uporabite kartico za pripovedovanje zgodb.

 

25,00

Šifra: 265/230 Kategorija:

Z igro otroci urijo verbalno izražanje, opazovanje in koncentracijo. Skozi pripovedovanje zgodb ob slikovnih predlogih izboljšajo izgovarjavo, razvijajo sestavljanje stavkov in postavljanje vprašanj. Otroci se zabavajo ob prepoznavanju napak na slikovnih karticah in s tem se prebije led pri učenju komunikacije. Kaj se tu ne ujema? Katere barve je?…

Motivi so izbrani gleda na interes in življenjske situacije, ki jih poznajo otroci. Pomembno je namreč da se otrok poistoveti z motivom in prikazano situacijo. Kartice oz. set je primeren za otroke od 3-7 let.

Vsakič je potrebno povezati par. To kar je na eni kartici narobe je na drugi pravilno. Ponuja podobne možnosti kot je iskanje parov ali igra spomin. Uri vizualno koncentracijo, saj morajo otroci kartice opazovati zelo podrobno, da odkrijejo določene nepravilnosti.

Vsebina: 32 kartic

Teža 0,160 kg